Kennis, kunde, professionaliteit én passie

Onze organisatie heeft een Talent Ontwikkel Programma doorlopen onder leiding van Stephan Rens. We hadden al goede ervaringen met de ontwikkelassessments tijdens sollicitatieprocessen en de inzichten die zowel de kandidaat als wij als organisatie met betrekking tot de mogelijke match hiermee behalen. De wens was om deze toegevoegde waarde ook voor onze eigen mensen in te zetten. Hiermee willen we hen actiever ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Om de kwaliteit van de organisatie te blijven borgen en te versterken hebben we via dit programma geïnvesteerd in onze grootste kracht, onze mensen.

Tijdens het traject hebben onze medewerkers beter inzicht gekregen in hun kwaliteiten, talenten en ontwikkelpunten. Via het assessment hebben ze een betrouwbaar en actueel beeld van hun competenties, communicatiestijl en karakterprofiel. Een extra stap, die het programma naar een nog mooier niveau heeft getild, zijn de zogenaamde ‘teamfoto’s’. In zo’n foto zien we alle profielen gecombineerd en bracht ons op de vragen: hoe vullen we elkaar aan en waar liggen de uitdagingen? Tijdens de teamsessies kwam de herkenning in elkaars profielen, gaf het inzichten en hebben we ook kwetsbaarheden kunnen delen. Dit heeft ons als team nog sterker gemaakt. Ook heeft dit programma de basis gelegd voor het vervolg, namelijk een meer gerichte focus op persoonlijke ontwikkeling als medewerker. Dit hebben we vervolgens vastgelegd in de HR-cyclus.
Deze dagen hadden niet de persoonlijke diepgang gekregen als Stephan niet aan het roer had gestaan. Zijn kennis, kunde, professionaliteit én passie ademde door alle sessies heen en we zijn hem daar heel dankbaar voor. Daarnaast weet Stephan met heel veel verschillende mensen daadwerkelijk contact te leggen, ook al is dat voor de ander misschien wat onbekend.

Stigho Electro BV, IJsselstein

Directieteam